Sawetara cara babagan polishing cetakan

Kanthi aplikasi sudhutproduk plastik, masyarakat nduweni syarat sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur kanggo kualitas tampilan produk plastik, saéngga kualitas polishing lumahing rongga jamur plastik uga kudu ditingkatake, utamane roughness lumahing jamur permukaan pangilon lan permukaan padhang dhuwur.Keperluan luwih dhuwur, mula syarat kanggo polishing uga luwih dhuwur.Polishing ora mung nambah kaendahan workpiece, nanging uga mbenakake resistance karat lan nyandhang resistance lumahing materi, lan uga bisa nggampangake ngecor injeksi sakteruse, kayata nggawe produk plastik luwih gampang kanggo demould lan ngurangi produksi siklus ngecor injeksi.Saiki, cara polishing sing umum digunakake yaiku:

(1) Polishing mekanik

Polishing mekanik minangka cara polishing ing ngendi permukaan sing mulus dipikolehi kanthi nglereni lan deformasi plastik saka permukaan materi kanggo mbusak bagean cembung sing polesan.Umume, strip watu asahan, roda wol, sandpaper, lan liya-liyane digunakake.Nggunakake alat bantu kayata turntable, cara grinding lan polishing ultra-apik bisa digunakake kanggo sing duwe syarat kualitas permukaan sing dhuwur.Ultra-tliti mecah lan polishing minangka alat abrasive khusus, kang dipencet ing lumahing workpiece kanggo machined ing mecah lan polishing Cairan ngemot abrasive, lan muter ing kacepetan dhuwur.Nggunakake teknologi iki, roughness lumahing Ra0.008μm bisa ngrambah, kang paling dhuwur antarane macem-macem cara polishing.Cetakan lensa optik asring nggunakake metode iki.​

(2) Polishing ultrasonik

Workpiece diselehake ing suspensi abrasive lan diselehake ing lapangan ultrasonik bebarengan, lan abrasive wis lemah lan polesan ing lumahing workpiece dening osilasi gelombang ultrasonik.Kekuwatan makroskopik pangolahan ultrasonik cilik, lan ora bakal nyebabake deformasi benda kerja, nanging angel nggawe lan nginstal perkakas kasebut.Mesin ultrasonik bisa digabung karo metode kimia utawa elektrokimia.Ing basis saka korosi solusi lan elektrolisis, getaran ultrasonik ditrapake kanggo nglakoake solusi, supaya produk sing larut ing permukaan benda kerja dicopot, lan korosi utawa elektrolit sing cedhak karo permukaan seragam;efek cavitation saka gelombang ultrasonik ing Cairan uga bisa nyandhet proses karat, kang kondusif kanggo lumahing padhang.

机械抛光|

(3) Cairan polishing

Cairan polishing gumantung ing kacepetan dhuwur mili Cairan lan partikel abrasive digawa dening iku kanggo scour lumahing workpiece kanggo entuk tujuan polishing.Cara sing umum digunakake yaiku: mesin jet abrasive, mesin jet cair, grinding hidrodinamik, lan liya-liyane. Penggilingan hidrodinamik didorong dening tekanan hidrolik, saengga medium cair sing nggawa partikel abrasif mili bolak-balik ngliwati permukaan benda kerja kanthi kecepatan dhuwur.Medium kasebut utamane digawe saka senyawa khusus (bahan kaya polimer) kanthi flowability apik ing tekanan sing luwih murah lan dicampur karo abrasive, lan abrasive bisa dadi bubuk silikon karbida.

(4) mecah Magnetik lan polishing

Grinding lan polishing Magnetik yaiku nggunakake abrasive magnetik kanggo mbentuk sikat abrasif miturut tumindak medan magnet kanggo nggiling benda kerja.Cara iki nduweni efisiensi pangolahan sing dhuwur, kualitas apik, gampang ngontrol kahanan pangolahan lan kahanan kerja sing apik.Kanthi abrasives cocok, roughness lumahing bisa tekan Ra0.1μm.​

Polishing ing pangolahan cetakan plastik beda banget karo polishing permukaan sing dibutuhake ing industri liyane.Strictly ngandika, ing polishing saka jamur kudu disebut pangolahan pangilon.Ora mung nduweni syarat dhuwur kanggo polishing dhewe nanging uga standar dhuwur kanggo flatness permukaan, lancar lan akurasi geometris.Polishing lumahing umume mung dibutuhake kanggo entuk permukaan sing padhang

Standar pangolahan pangilon dipérang dadi papat gelar: AO = Ra0.008μm, A1 = Ra0.016μm, A3 = Ra0.032μm, A4 = Ra0.063μm, angel ngontrol akurasi geometris bagean amarga polishing elektrolitik. , polishing cairan lan cara liya Nanging, kualitas permukaan polishing kimia, polishing ultrasonik, cara grinding magnetik lan polishing ora bisa nyukupi syarat, saengga pangolahan permukaan pangilon cetakan presisi isih didominasi polishing mekanik.


Wektu kirim: Mei-11-2022

Nyambung

Menehi Kita Shout
Yen sampeyan duwe file drawing 3D / 2D bisa nyedhiyani kanggo referensi kita, mangga ngirim langsung liwat email.
Entuk Update Email

Kirim pesen menyang kita: