Aplikasi teknologi cetak 3D ing bidang manufaktur mobil

Ing taun-taun kasebut, cara paling alami kanggo nyetak 3D kanggo mlebu ing industri otomotif yaikuprototyping cepet.Saka bagean interior mobil nganti ban, gril ngarep, blok mesin, kepala silinder, lan saluran udara, teknologi percetakan 3D bisa nggawe prototipe meh kabeh bagean mobil.Kanggo perusahaan otomotif, nggunakake printing 3D kanggo prototyping kanthi cepet ora mesthi murah, nanging mesthi bakal ngirit wektu.Nanging, kanggo pangembangan model, wektu iku dhuwit.Sacara global, GM, Volkswagen, Bentley, BMW lan grup otomotif kondhang liyane nggunakake teknologi printing 3D.

parts

Ana rong jinis panggunaan kanggo prototipe printing 3D.Salah sijine yaiku ing tahap modeling otomotif.Prototipe iki ora nduweni syarat dhuwur kanggo sifat mekanik.Dheweke mung kanggo verifikasi tampilan desain, nanging menehi desainer model otomotif kanthi entitas telung dimensi sing jelas.Model nggawe kahanan sing trep kanggo desainer kanggo ngrancang iterasi. Kajaba iku, peralatan printing 3D sing ngobati cahya stereo biasane digunakake kanggo manufaktur prototipe desain lampu mobil.Bahan resin transparan khusus sing cocog karo peralatan kasebut bisa dipoles sawise dicithak kanggo menehi efek lampu transparan sing nyata.

Sing liyane yaiku prototipe fungsional utawa kinerja dhuwur, sing cenderung duwe resistensi panas sing apik, tahan korosi, utawa bisa nahan stres mekanik.Produsen mobil bisa nggunakake prototipe bagean sing dicithak 3D kasebut kanggo tes fungsional.Teknologi lan bahan cetak 3D sing kasedhiya kanggo aplikasi kasebut kalebu: pemodelan deposisi gabungan kelas industri peralatan printing 3D lan filamen plastik rekayasa utawa bahan komposit sing diperkuat serat, peralatan pencetakan 3D fusi laser selektif lan bubuk plastik rekayasa, bahan bubuk komposit sing diperkuat serat.Sawetara perusahaan bahan cetak 3D uga ngenalake bahan resin fotosensitif sing cocog kanggo nggawe prototipe fungsional.Padha duwe resistance impact, kekuatan dhuwur, resistance suhu dhuwur utawa elastisitas dhuwur.Bahan kasebut cocog kanggo peralatan cetak 3D sing ngobati lampu stereo.

Umumé, prototipe printing 3D mlebu ingindustri otomotifrelatif jero.Miturut riset lengkap sing dilapurake dening Market Research Future (MRFR), nilai pasar percetakan 3D ing industri otomotif bakal tekan 31.66 milyar yuan ing taun 2027. Tingkat pertumbuhan taunan senyawa saka 2021 nganti 2027 yaiku 28.72%.Ing mangsa ngarep, nilai pasar percetakan 3D ing industri otomotif bakal luwih gedhe lan luwih gedhe.


Wektu kirim: Apr-27-2022

Nyambung

Menehi Kita Shout
Yen sampeyan duwe file drawing 3D / 2D bisa nyedhiyani kanggo referensi kita, mangga ngirim langsung liwat email.
Entuk Update Email

Kirim pesen menyang kita: