Panjelasan rinci babagan proses ngecor injeksi plastik ABS

Plastik ABS Kabnduwe posisi penting ing industri elektronik, industri mesin, transportasi, bahan bangunan, manufaktur dolanan lan industri liyane amarga kekuatan mekanik sing dhuwur lan kinerja lengkap sing apik, utamane kanggo struktur kothak sing rada gedhe lan komponen stres., bagean hiasan sing perlu electroplating ora bisa dipisahake saka plastik iki.

1. Pangatusan saka plastik ABS

Plastik ABS nduweni hygroscopicity dhuwur lan sensitivitas dhuwur kanggo Kelembapan.Cukup pangatusan lan preheating sadurunge Processing ora mung bisa ngilangke umpluk mercon-kaya lan Utas salaka ing lumahing workpiece disebabake uap banyu, nanging uga bantuan plastik kanggo mbentuk, kanggo ngurangi reregetan lan moiré ing lumahing workpiece.Isi kelembapan bahan mentah ABS kudu dikontrol ing ngisor 0,13%.

Kondisi pangatusan sadurunge ngecor injeksi: Ing mangsa, suhu kudu ngisor 75-80 ℃, lan tahan kanggo 2-3 jam;ing mangsa panas, suhu kudu ngisor 80-90 ℃ lan tahan kanggo 4-8 jam.Yen workpiece kudu katon nggilap utawa workpiece dhewe Komplek, wektu pangatusan kudu luwih dawa, tekan 8 kanggo 16 jam.

Amarga anane jejak kelembapan, pedhut ing permukaan minangka masalah sing asring diabaikan.Paling apik kanggo ngowahi hopper mesin dadi pengering hopper udhara panas kanggo nyegah ABS garing nyerep kelembapan maneh ing hopper.Nguatake pemantauan kelembapan kanggo nyegah overheating bahan nalika produksi ora sengaja diselani.

2k-molding-1

2. Suhu injeksi

Hubungan antarane suhu lan leleh viskositas plastik ABS beda karo plastik amorf liyane.Nalika suhu mundhak sak proses leleh, leleh bener sudo banget sethitik, nanging yen wis tekan suhu plasticizing (kisaran suhu cocok kanggo Processing, kayata 220 ~ 250 ℃), yen suhu terus nambah wuta, resistance panas. ora bakal dhuwur banget.Degradasi termal saka ABS nambah viskositas leleh, nggawengecor injeksiluwih angel, lan sifat mekanik saka bagean kasebut uga mudhun.

Mulane, suhu injeksi ABS luwih dhuwur tinimbang plastik kayata polystyrene, nanging ora bisa duwe sawetara kenaikan suhu sing luwih longgar kaya sing terakhir.Kanggo sawetara mesin injeksi ngecor karo kontrol suhu miskin, nalika produksi bagean ABS tekan nomer tartamtu, asring ditemokake yen partikel coking kuning utawa coklat ditempelake ing bagean, lan iku angel kanggo mbusak.

Alesane yaiku plastik ABS ngemot komponen butadiene.Nalika partikel plastik kuwat adheres kanggo sawetara lumahing ing alur meneng sing ora gampang kanggo sakabeheng ing suhu dhuwur, lan kena suhu dhuwur long-term, iku bakal nimbulaké degradasi lan carbonization.Wiwit operasi suhu dhuwur bisa nimbulaké masalah kanggo ABS, iku perlu kanggo matesi suhu tungku saben bagean saka tong minyak.Mesthine, macem-macem jinis lan komposisi ABS duwe suhu tungku sing beda-beda.Kayata mesin plunger, suhu pawon wis maintained ing 180 ~ 230 ℃;lan mesin meneng, suhu pawon dijaga ing 160 ~ 220 ℃.

Iku utamané worth sebutno sing, amarga suhu Processing dhuwur saka ABS, iku sensitif kanggo owah-owahan ing macem-macem faktor proses.Mulane, kontrol suhu mburi ngarep tong minyak lan bagean nozzle penting banget.Praktek wis mbuktekake manawa owah-owahan cilik ing rong bagean kasebut bakal katon ing bagean kasebut.Sing luwih gedhe owah-owahan suhu, bakal nggawa cacat kayata jahitan las, gloss miskin, lampu kilat, jamur tancep, discoloration lan ing.

3. Tekanan injeksi

Kekentalan bagian leleh ABS luwih dhuwur tinimbang polystyrene utawa polystyrene sing diowahi, saengga tekanan injeksi sing luwih dhuwur digunakake nalika injeksi.Mesthine, ora kabeh bagean ABS mbutuhake tekanan dhuwur, lan tekanan injeksi sing luwih murah bisa digunakake kanggo bagean cilik, prasaja, lan kandel.

Sajrone proses injeksi, tekanan ing rongga nalika gerbang ditutup asring nemtokake kualitas permukaan bagean lan tingkat cacat filamen perak.Yen meksa cilik banget, plastik shrinks nemen, lan ana gedhe kasempatan kanggo metu saka kontak karo lumahing growong, lan lumahing workpiece wis atomized.Yen tekanan gedhe banget, gesekan ing antarane plastik lan permukaan rongga kuwat, sing gampang nempel.

VP-products-01

4. Kacepetan injeksi

Kanggo bahan ABS, luwih apik kanggo nyuntikake ing kacepetan medium.Nalika kacepetan injeksi cepet banget, plastik gampang scorched utawa decomposed lan gasified, kang bakal mimpin kanggo cacat kayata las lapisan, gloss miskin lan abang saka plastik cedhak gapura.Nanging, nalika mrodhuksi bagean lancip-walled lan Komplek, iku isih perlu kanggo mesthekake kacepetan injeksi cukup dhuwur, yen ora bakal angel kanggo isi.

5. Suhu jamur

Suhu cetakan ABS relatif dhuwur, uga suhu cetakan.Umume, suhu cetakan disetel dadi 75-85 ° C.Nalika ngasilake bagean kanthi area proyeksi sing gedhe, suhu cetakan tetep kudu 70 nganti 80 °C, lan suhu cetakan sing bisa dipindhah kudu 50 nganti 60 °C.Nalika nyuntikake bagean gedhe, kompleks, tembok tipis, pemanasan khusus saka cetakan kudu dianggep.Supaya kanggo shorten siklus produksi lan njaga stabilitas relatif saka suhu jamur, sawise bagean dijupuk metu, adus banyu kadhemen, adus banyu panas utawa cara setelan mechanical liyane bisa digunakake kanggo ijol kanggo wektu mbenakake kadhemen asli ing. rongga.


Wektu kirim: Apr-13-2022

Nyambung

Menehi Kita Shout
Yen sampeyan duwe file drawing 3D / 2D bisa nyedhiyani kanggo referensi kita, mangga ngirim langsung liwat email.
Entuk Update Email

Kirim pesen menyang kita: